Tarih: Cum Ekm 19, 2007 11:11 pm İleti konusu: Humuslu ekmek
gecenlerde aklima humus yapmak geldi ve denedim ama maalesef evde kimse yemedi bende
atmaya kiyamadigim icin, sarimsakli,tahinli humusa bir yumurta, yarim paket kabartma tozu,
kepekli ve beyaz un ilavesiyle hamur yugurdum inanin paylasmak istedim ilgilenenlere super bir
ekmek oldu tabii hamuru cok kati yada civik olmadan dinlendire dinlendire kek kalibinda vede
yuvarlak kaliplarda kabartarak 150 derecede pisirdim yalniz firnin icine mutlaka isiya dayankili
bir kapta su koyun inanin cok guzel oldu.Birde baska bir oneri hic maya koymadanda hamur
kabarir cunku nohut zaten basli basina bir maya.
ayri zamanda da haslanmis brendirde
cekilmis nohutla hamur yogurun harika oluyor inanin hic mayaya ihtiyac duymuyacaksiniz
.Isteyen suyunuda kullanabilir ama ben her ikisinide denedim nohutlu ezmeyi sutle yogurunca
daha farkli oluyor. dilediginiz her seyi yapabiliyorsunuz borek,pogaca akliniza ne gelirse bir
deneyin.
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz Bu forumdaki iletilere cevap verebilirsiniz Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız